Indyk z ziołach pieczony w folii

Indyk z ziołach pieczony w folii

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z indyka

    400 g
  • zioła prowansalskie

  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • oliwa

    2-3 łyżki
  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety oczyścić, osuszyć i pokroić w paski. W miseczce przygotować marynatę: oliwa, mieszanka ziół prowansalskich, sok z cytryny i zamarynować w niej indyka. Nagrzać piekarnik do 180 stopni, zamarynowanego indyka zawinąć w folie i piec ok. minut. 45.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Goya

07.08.2016 13:58
wygląda świetnie

Bernadeta1

22.04.2016 19:44
super jedzonko

AZgotuj

22.04.2016 15:34
znakomity przepis :)

Ania321

22.04.2016 15:05
Bardzo apetyczne danie :)

cukiereczek

22.04.2016 15:02
apetyczna danie

anka1988

22.04.2016 13:44
pyszna, zdrowa i szybka sałatka

bertpvd

22.04.2016 12:41
piękny indyk :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat