Indyk z warzywami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z indyka

  • czosnek

    2 ząbki
  • oliwa

  • papryka czerwona

    1
  • cebula

    1
  • cukinia

    1 sztuka
  • kuskus

    1 szklanka
  • sok z cytryny

  • sos sojowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filet z indyka należy pokroić z podłużne plastry, skropić sokiem z cytryny i sosem sojowym. Odstawić na około 30 minut. Paprykę pokroić w paseczki, cebulę pokroić w piórka, a cukinię w plasterki. Warzywa posypać solą, pieprzem i ziołami. Na patelni najlepiej grillowej rozgrzać oliwę, włożyć pokrojony w paseczki czosnek, usmażyć na brązowo, wyjąć. Na patelnię włożyć mięso i obsmażyć, Dodać resztę warzyw. Smażyć. Kuskus zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 5 minut. Wszystkie składniki mieszamy i podajemy na ciepło. Smacznego:)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Anna152 06.03.2012 07:27
smaczne
Ewelina38 02.03.2012 10:41
pyszne danie, dawno nie jadłam indyczego mięsa
kriso 06.02.2012 18:57
smaczne
Kuchareczekjeden 30.11.2011 06:47
świetne danie
jerry1 29.11.2011 10:30
wyśmienity

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat