indyk z owocami

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z indyka

    1 kg
  • jabłka

    1 kg
  • gruszki

    1 kg
  • suszone śliwki bez pestek

    8
  • olej

    4 łyżki
  • cebula

    2
  • Imbir mielony Prymat

    1/2 łyzeczki
  • banan

    1 kg
  • natka pietruszki

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mieso myjemy, smazymy na mocno rozgrzanym oleju. Cebule obieramy, siekamy i podsmazamy na zloty kolor. Wkladamy do niej posiekana natke pietruszki mieszamy i dodajemy podsmazone mieso. Wlewamy rowniez szklanke wody. Doprawiamy imbirem sola i pieprzem. Dusimy ok 40 minut pod przykryciem. Wszystkie owoce myjemy, kroimy w kostke dodajemy do miesa i nadal dusimy do czasu az owoce beda miekkie.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Justyna Jussstiii 10.10.2011 12:40
smaczne
marcia71 10.07.2011 19:15
fajny
marcia71 17.05.2011 00:40
nie przepadam
Jastinka 02.04.2011 22:53
niezłe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat