Indyk z kolendrą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z indyka

    800 gram
  • cebula czerwona

    1 szt
  • czosnek

    2 ząbki
  • kolendra

    1/2 pęczku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z fileta wykroiłam 4 dorodne porcje, nacięłam w poprzek włókna z dwóch stron każdy kawałek. Masło rozgrzałam na patelni, zmniejszyłam ogień i zeszkliłam pokrojoną drobniutko cebulę. Poddusiłam cebulę, dodałam rozdrobiony czosnek oraz posiekane liście kolendry. Podkręciłam ogień i wrzuciłam filety, szybko obsmażyłam, obracając z 2 razy. Dodałam około 50 ml wody, zmniejszyłam ogień przykryłam i dusiłam kilka minut.
Warzywa pięknie obkleiły filety, a mięso było wysmażone ale soczyste. Sos który jest widoczny na talerzu to efekt zabarwienia cebuli.

Podałam z warzywnym puree.

Smacznego!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Monika58 27.01.2013 17:27
wyglada wysmienicie
Beata61 27.01.2013 16:08
Lubię indyka, a ten kawałek wygląda bardzo smakowicie.
ONY_za_kare 27.01.2013 15:44
przepyszny indyczek...
treonina 27.01.2013 15:03
super!
angelika14 27.01.2013 14:32
smakowicie wygląda
Adam/ZUB3R 27.01.2013 14:11
smacznie wygląda
Granita 27.01.2013 14:07
indyk-moja "miłość":)
Bogusiaz 27.01.2013 14:00
wygląda smacznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat