Indyk w serze z czosnkiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z indyka

    50 dkg
  • jajka

    4 sztuki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    1 szklanka
  • ser tylżycki

    10 dkg
  • Czosnek suszony Prymat

    1 łyżeczka
  • posiekana natka

    6 łyżek
  • sól, pieprz

    do smaku
  • bazylia świeża

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso pokrój w długie paski. Bułkę wymieszaj ze startym na drobnej tarce serem, ziołami, czosnkiem, szczyptą soli i pieprzu. Panieruj mięso dwa razy w jajkach i bułce tartej. Dokładnie dociśnij panierkę. Indyka ułóż na desce, odstaw do lodówki na 30 minut. Na patelni rozgrzej olej i smaż mięso na rumiano.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
RenataZ-et 08.11.2010 00:59
Lubię czosnek, więc ten przepis to coś dla mnie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat