Indyk w serowej skórce

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udziec indyczy

    1 szt
  • Na ciasto:

  • jajko

    1 szt
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    0,5 łyżeczki
  • sól

    szczypta
  • pieprz

    szczypta
  • mleko

    4-5 łyżek
  • mąka

    4 łyżki
  • ser biały

    70 g
  • szczypiorek

  • tłuszcz do smażenia

  • Papryka słodka mielona Prymat

    0,5 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Udziec oczyścić i oddzielić od kości. Cienkim nożem do filetowania pociąć mięso na cienkie filety.
Z jajka mleka i mąki sporządzić ciasto, dodać roztarty ser i przyprawy i trochę szczypiorku, ciasto powinno być dość gęste o konstystencji śmietany.
Na patelni rozgrzać tłuszcz, filety maczać w cieście z obu stron i smażyć na wolnym ogniu po ok 5-6 min z każdej strony.
Podawać z ziemniakami z wody posypanymi koperkiem i z sałatą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat