indyk w pomidorach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z indyka

    70 dag
  • pomidory cherry

    20 dag
  • sól

  • olej do smażenia

  • ziemniaki

    3 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Piersi indyka oprósz solą i pieprzem. Pomidorki umyj i przekrój na pół. Ziemniaki pokrój w ćwiartki. Na rozgrzanym oleju przesmaż mięso z obu stron, następnie zdejmij z patelni i przełóż w ciepłe miejsce.
Na tej samej patelni przesmaż ziemniaki, dodaj pomidorki, podsmaż razem, dopraw solą i pieprzem. Po doprawieniu na patelnię włóż jeszcze raz mięso. jeszcze chwilę podsmaż i podawaj.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
dorotka0000025 22.02.2012 15:25
pycha
dorotka0000025 22.02.2012 15:25
pycha
Krystyna32 09.04.2011 07:43
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat