Indyk po argentyńsku.

Indyk po argentyńsku.

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • seler naciowy

    5 łodyga
  • fenkuł

    1 szt
  • wino czerwone wytrawne

    1 szklanka
  • cynamon Prymat

    1 łyżeczka
  • imbir starty

    1 łyżeczka
  • sól, pieprz

  • miód

    1 łyżeczka
  • olej

    3 łyżki
  • winogrona czerwone

    30 dag
  • indyk

    0,5 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Indyk po argentyńsku. foto
Mięso skropić obficie winem i obłożyć pokrojonymi warzywami.Wstawić do lodówki przynajmniej na 3 godz,a najlepiej przygotować na noc i po pracy mamy dalszy ciąg...
Krok 2 - Indyk po argentyńsku. foto
Osuszone mięso należy zrumienić z każdej strony na oleju ,posolić i dusić razem z warzywami z zaprawy ,podlewając winem i w miarę potrzeby wodą.
Krok 3 - Indyk po argentyńsku. foto
Kiedy mięso będzie miękkie ,warzywa zmiksować ,wsypać winogrona ,zagotować ,dodać miód i ewentualnie doprawić do swojego smaku .
Podawać z ryżem na sypko ,na zimno lub na gorąco.Jest to ciekawe smakowo danie na niedzielny jak i codzienny obiad.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Gabi44

24.10.2013 22:49
Nie pogardzę takim daniem .Lubię dania z winogronami ,dodają lekkości ,świeżości.

aisoglam

24.10.2013 10:07
Świetnie wygląda :)

2milutka

24.10.2013 08:11
wyborne danie

msmariusz

23.10.2013 23:54
po argentyńsku , wspaniale

msmariusz

23.10.2013 23:54
indyk wspaniale się prezentuje

Adamorek

23.10.2013 23:07
dobra kuchnia

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat