Indyk nadziewany papryką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wędzony boczek

    5 plastrów
  • papryka czerwona

    1/2 sztuki
  • sól

  • pieprz

  • tymianek

  • olej

  • indyk

    1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z udźca wykroić kość. Mięso umyć, osuszyć, przykryć folią aluminiową, cienko rozbić. Posypać solą, pieprzem, tymiankiem, mieloną papryką z obu storn. Owinąć w folię i włożyć do lodówki na kilka godzin. Paprykę oczyścić, pokroić w paski. Boczek i paprykę rozłożyć na mięsie, ściśle zwinąć. Związać nicią, ułożyć w formie, skropić olejem. Piec 15 min. w temp. 200 stopni. Temp. zmniejszyć do 180 stopni i piec jeszcze godzinę.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat