Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
cebula
1 szt -
ząbki czosnku
4 szt -
Goździki całe Prymat
4 szt -
Liść laurowy suszony Prymat
2 szt -
imbir
1 łyżeczka -
chilli
1 łyżeczka -
koncentrat pomidorowy
5 łyżek -
wywar jagnięcy
400 ml -
jogurt naturalny
220 ml -
mielona kolendra
2,5 łyżeczki -
uprażone nasiona kminu rzymski
1,5 łyżeczki -
chilli
2 łyżeczki -
jagnięcina
60 bez kości
Sposób przygotowania
Gotowe curry z jagnięciny podawać z białym ryżem, posypane natką kolendry, którą można również zastąpić natką pietruszki.
Komentarze (5)
Nie masz konta? Zarejestruj się