Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indyjskie bułeczki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka 1 szklanka
otręby pszenne 3\4 szklanki
mleko 3\4 szklanki
kminek 0.5 łyzeczki
proszek do pieczenia 2 łyzeczki
kolendra mielona 1 łyzeczka
sól 1\3 łyzeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Indyjskie bułeczki

Odmierzamy 3\4 szklanki mleka i schładzamy go mocno w zamrażalniku. W misce mieszamy: otręby, mąkę, proszek do pieczenia i przyprawy. Mleko wyciągamy z zamrażalnika i miksujemy aż się mocno spieni. Następnie mleko wolnym strumieniem wlewamy do mąki ciągle mieszając . Z powstałej masy formujemy bułeczki, które umieszczamy na papierze do pieczenia. Pieczemy ok. 25-30 minut w temperaturze 170 stopni aż do uzyskania złotego odcienia skórki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak