Indyjski ryż basmati o posmaku mango

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż basmati

    200 g
  • mango

    1 szt
  • kurkuma

    2 łyżki
  • Przyprawa curry orientalna Prymat

    2 łyżki
  • woda zimna

    2 l
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    1 łyżka
  • olej rzepakowy

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż gotujemy 11 minut w osolonej wrzącej wodzie. Obieramy mango ze skórki i wydobywamy sok za pomocą sokowirówki. Rozgrzewamy olej na patelni. Odcedzamy ryż i wrzucamy na patelnię. Dodajemy sok z mango i doprawiamy przyprawami. Całość smażymy na średnim ogniu przez 2-3 minuty.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
adelajda 23.08.2015 19:44
lubię taki ryż :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat