Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indycze szaszłyki z pastą z chilli

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka 40 dkg
chilli pasta 1 duża łyżka
olej rzepakowy 2 łyżki
przyprawy do grilla 1 łyżeczka

Porada

w trakcie grillowania spryskałam kilka razy szaszłyki piwem.

Przepis i sposób przygotowania na: Indycze szaszłyki z pastą z chilli

Filet z indyka dokładnie umyć,wysuszyć i pokroić na ładne kwadraty. Mięso przełożyć do zamykanego pojemnika,dodać pastę z chilli,przyprawę do grilla (lub ulubioną mieszankę ziół) oraz olej.całość dokładnie wymieszać i odstawić na 12 godzin do lodówki(mięso będzie miękkie i soczyste). Kawałki indyka nadziać na patyczki (wcześniej wymoczone przez godzinę w wodzie,aby się nie spaliły na grillu). Mięso grillować krótko(tylko na tyle aby nie było surowe, będzie wtedy bardzo soczyste a nie przesuszone)podawać gorące.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 11.05.2015 06:51
Chętnie zjem :))
Margo1 07.05.2015 10:29
Z indyka nie robiłam szaszłyków
Motorek 06.05.2015 07:57
pyszne jedzonko
w mojej kuchni 06.05.2015 00:36
przepyszne jedzonko podano..
RenataZ-et 05.05.2015 21:34
rewelacyjne szaszłyki!
Gracer 05.05.2015 18:52
super przepis
w mojej kuchni 05.05.2015 16:11
pyszne jedzonko do zjedzenia..
wwwiolka 05.05.2015 15:20
Bardzo fajny przepis.
Ania321 05.05.2015 13:47
muszą być przepyszne :)
kloruś 05.05.2015 13:24
chętnie bym skosztowała!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak