Indycze pulpeciki ze spaghetti

Indycze pulpeciki ze spaghetti

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    indycze 250 g
  • cebula

    1/2 szt
  • czosnek

    2 ząbki
  • jajko

    1 szt
  • bułka tarta

    4 łyżki
  • sól do smaku

  • czarny pieprz mielony Prymat

  • śmietana 18 proc

    250 g
  • woda

    150 ml
  • gałka muszkatołowa Prymat mielona

    0,5 łyżeczki
  • majeranek Prymat

    0,5 łyżeczki
  • makaron spaghetti

    200 g
  • brokuł

    200 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Brokuł dzielimy na mniejsze różyczki. Gotujemy go w delikatnie osolonej wodzie na półmiękko. Mięso mielone dokładnie wyrabiamy z pokrojona w kosteczkę cebulką, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, jajkiem, bułka tartą oraz sola i pieprzem. Z masy formujemy małe pulpeciki. Podsmażamy je na odrobinie oleju. Śmietanę mieszamy z wodą. Doprawiamy ja sola, pieprzem, gałką muszkatołową i majerankiem. Zalewamy nią pulpeciki i dusimy do momentu zgęstnienia sosu. Dokładamy brokuł i dusimy jeszcze kilka minut. Pulpeciki podajemy z ugotowanym al dente spaghetti.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

agnieszka214

28.03.2016 10:39
Spaghetti i mięso super skład

Krystyna32

28.03.2016 09:51
pyszne danie

Ania321

27.03.2016 22:52
Smaczne danie :)

2milutka

27.03.2016 17:44
pomysłowo na obiad

Damiano

27.03.2016 11:51
bardzo dobre

Łukasz15

27.03.2016 11:45
fajny przepis

VioletoweKucharzenie

27.03.2016 11:18
Uwielbiam makarony! A ten w połączeniu z mięsnymi pulpecikami i brokułem stanowi syty i bardzo smaczny obiad!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat