Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indycze pulpeciki ze spaghetti

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso mielone indycze 250 g
cebula 1/2 szt
czosnek 2 ząbki
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
śmietana 18 proc 250 g
woda 150 ml
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 0,5 łyżeczki
Majeranek suszony Prymat 0,5 łyżeczki
makaron spaghetti 200 g
brokuł 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Indycze pulpeciki ze spaghetti

Brokuł dzielimy na mniejsze różyczki. Gotujemy go w delikatnie osolonej wodzie na półmiękko. Mięso mielone dokładnie wyrabiamy z pokrojona w kosteczkę cebulką, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, jajkiem, bułka tartą oraz sola i pieprzem. Z masy formujemy małe pulpeciki. Podsmażamy je na odrobinie oleju. Śmietanę mieszamy z wodą. Doprawiamy ja sola, pieprzem, gałką muszkatołową i majerankiem. Zalewamy nią pulpeciki i dusimy do momentu zgęstnienia sosu. Dokładamy brokuł i dusimy jeszcze kilka minut. Pulpeciki podajemy z ugotowanym al dente spaghetti.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 28.03.2016 10:39
Spaghetti i mięso super skład
Krystyna32 28.03.2016 09:51
pyszne danie
Ania321 27.03.2016 22:52
Smaczne danie :)
2milutka 27.03.2016 17:44
pomysłowo na obiad
Damiano
Damiano 27.03.2016 11:51
bardzo dobre
Łukasz15 27.03.2016 11:45
fajny przepis
VioletoweKucharzenie 27.03.2016 11:18
Uwielbiam makarony! A ten w połączeniu z mięsnymi pulpecikami i brokułem stanowi syty i bardzo smaczny obiad!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak