Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indycze piersi w sosie pieczarkowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 500 gram
cebula 2 szt
rosół drobiow 1 szklanka
śmietana 1/2 szklanki
olej 2-3 łyżki
masło 1 łyżka
mąka 1 łyżka
sól
pieprz
indyk 500 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Indycze piersi w sosie pieczarkowym

Kroki postępowania

1
Pierś indyka pokroić na kotleciki. Włożyć do woreczka i lekko zbic tłuczkiem. POsypać solą i pieprzem. Usmażyć na rozgrzanym oleju z dodatkiem masła. Usmażone kotlety wyjąć i odłozyć.
Krok 1 - Indycze piersi w sosie pieczarkowym foto
2
Na tłuszczu pozostałym po smażeniu kotletów obsmażyć pokrojone w plasterki pieczarki z cebulą. Wymieszać je z mąką, zalać rosołem i gotować około 5 minut.

*Rosół może być z kostki.
Krok 2 - Indycze piersi w sosie pieczarkowym foto
3
Następnie dodać śmietanę, doprowadzic niemal do wrzenia i wtedy włożyć kotlety, aby się zagrzały.
Krok 3 - Indycze piersi w sosie pieczarkowym foto
4
Podawać gorące z ulubionymi dodatkami. U mnie tradycyjnie są to ziemniaki, które uwielbiam :).
Krok 4 - Indycze piersi w sosie pieczarkowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 04.11.2013 13:29
smaczne danie
ONY_za_kare 02.11.2013 15:24
smaczny obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak