Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
olej rzepakowy
4 łyżki -
cebula
1 duża -
przyprawy
- w opisie -
śmietana słodka
1/2 szklanki -
woda
3 szklanki -
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
- do smaku -
indyk
3 sztuki -
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
1 łyżeczka
Przepis i sposób przygotowania indycze golonki na ostro...
na oleju je obsmażyć i dodać połówki cebul
pod przykryciem dusić z 40 minut na mniejszym ogniu
teraz wsypać przyprawy po 1 łyżeczce z każdej: czerwona papryka w kawałeczkach, cebulka dymka, imbir w proszku, płatki kokosowe lub wiórki, orzeszki ziemne, papryczki chili, pomidory suszone posiekane
dolać 3 szklanki wody, doprawić maga kucharka i solą, dusić z 30 minut
gdy mięso jest już dobre to je wyjąc na talerz
do wywaru wlać 1/2 szklanki słodkiej śmietany 12% i blenderem wszystko zmiksować
sos jest zagęszczony i to bez mąki
podać z ryżem, ziemniakami lub z czym lubisz........SMACZNEGO!!!
Komentarze (6)