indycze golonki na ostro...

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • olej rzepakowy

    4 łyżki
  • cebula

    1 duża
  • przyprawy

    - w opisie
  • śmietana słodka

    1/2 szklanki
  • woda

    3 szklanki
  • Przyprawa do zup i potraw Kucharek

    - do smaku
  • indyk

    3 sztuki
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

golonki indycze opłukać i osuszyć

na oleju je obsmażyć i dodać połówki cebul

pod przykryciem dusić z 40 minut na mniejszym ogniu

teraz wsypać przyprawy po 1 łyżeczce z każdej: czerwona papryka w kawałeczkach, cebulka dymka, imbir w proszku, płatki kokosowe lub wiórki, orzeszki ziemne, papryczki chili, pomidory suszone posiekane

dolać 3 szklanki wody, doprawić maga kucharka i solą, dusić z 30 minut

gdy mięso jest już dobre to je wyjąc na talerz

do wywaru wlać 1/2 szklanki słodkiej śmietany 12% i blenderem wszystko zmiksować

sos jest zagęszczony i to bez mąki

podać z ryżem, ziemniakami lub z czym lubisz........SMACZNEGO!!!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
norweska20 03.03.2014 10:39
bardzo lubię..pycha
kate.500 04.12.2013 08:35
pyszne miesko
Bernadeta1 09.10.2013 00:12
ostre smaki to moje smak, pycha
Magula 03.10.2013 10:03
smaczne danie
Mniam 03.10.2013 09:03
Ciekawe przyprawy w tej golonce. Muszą być na prawdę smaczne.
marcia7 02.10.2013 23:08
super ostre danko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat