Imprezowy przysmak

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kotlety mielone

  • cebula

    1 szt
  • czosnek

    3 ząbki
  • jajka

    2 szt
  • bułka czerstwa

    1 szt
  • sól

    do smaku
  • olej do smażenia

  • jajko

    do panierowania
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    do panierowania
  • natka pietruszki

    do posypania
  • ponadto :

  • makaron kokardki

    500 gram
  • sos Party Dip Meksykański do m

    1 szt
  • łopatka bez kości

    500 mielona
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Imprezowy przysmak foto
Bułkę namoczyć w wodzie , potem odcisnąć.

Cebulę i czosnek pokroić w drobną kosteczkę.

Łopatkę bez kości zmielić dać do miski , dodać cebulę, czosnek, bułkę, jajka i doprawić solą i pieprzem.

Uformować kotleciki.

Roztrzepać jajko i obtaczać w nim kotleciki, potem w bułce tartej i smażyć.

Potem rozrobić sos Party Dip Meksykański do mięs Prymat według przepisu na opakowaniu i odstawić na 15 minut.

Następnie ugotować 500 gram makaronu kokardki w osolonej wodzie.

Makaron rozłożyć na talerzyki i na środek każdego położyć kotlecika mielonego.
Krok 2 - Imprezowy przysmak foto
Makaron polać rozrobionym sosem Party Dip Meksykańskim do mięs Prymat.
Krok 3 - Imprezowy przysmak foto
Całość posypać natką pietruszki i dla ładniejszego widoku na sosie ułożyć jeszcze makaron.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
fotoviderek 28.09.2013 08:32
Pięknie podane :)
IwonaDD 27.09.2013 12:55
śliczna aranżacja
Pyszota 27.09.2013 12:28
Wygląda bardzo ładnie i pewnie jest to bardzo smaczne danie :)
tatiana2 27.09.2013 12:18
fajny pomysł, wygląda apetycznie :)
Mniam 27.09.2013 12:12
Ładnie podane.
nutellla 27.09.2013 10:55
podoba mi się
Adamorek 27.09.2013 10:43
takie bajeczne te kokardki
Paolcia 27.09.2013 10:38
bardzo dobry przepis :)
Mati13 27.09.2013 10:24
ładnie podane
Konczi 27.09.2013 10:11
jak ładnie się prezentuje super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat