Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
kotlety mielone
-
cebula
1 szt -
czosnek
3 ząbki -
jajko
2 szt -
bułka czerstwa
1 szt -
sól
do smaku -
olej do smażenia
-
jajko
do panierowania -
Bułka tarta klasyczna Prymat
do panierowania -
natka pietruszki
do posypania -
ponadto :
-
makaron kokardki
500 gram -
sos Party Dip Meksykański do m
1 szt -
łopatka bez kości
500 mielona
Sposób przygotowania
Kroki postępowania
Cebulę i czosnek pokroić w drobną kosteczkę.
Łopatkę bez kości zmielić dać do miski , dodać cebulę, czosnek, bułkę, jajka i doprawić solą i pieprzem.
Uformować kotleciki.
Roztrzepać jajko i obtaczać w nim kotleciki, potem w bułce tartej i smażyć.
Potem rozrobić sos Party Dip Meksykański do mięs Prymat według przepisu na opakowaniu i odstawić na 15 minut.
Następnie ugotować 500 gram makaronu kokardki w osolonej wodzie.
Makaron rozłożyć na talerzyki i na środek każdego położyć kotlecika mielonego.
Komentarze (11)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (1)