Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Imprezowy chrupiący kurczak

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 500 g
Pierś z kurczaka pojedyncza 1 szt
mąka 300 g
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
sól
Dip Party Meksykański
olej do smażenia
ketchup 5-6 łyżek
Papryka ostra mielona Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Imprezowy chrupiący kurczak

Skrzydełka myjemy, odcinamy końcówkę, pozostały kawałek dzielimy przy stawie na pół aby były dwa kawałki. Pierś myjemy, kroimy na mniejsze kawałki. Przyprawę do kurczaka, paprykę ostrą i pieprz cayenne(ilości według uznania) wsypujemy do miski, dodajemy kurczaka i dokładnie mieszamy. Zalewamy zimną wodą aby mięso było zakryte i odstawiamy do lodówki na 1-2 godziny. Mąkę wsypujemy do miski, dodajemy sól i pieprz. Kurczaka wyjmujemy po kawałku z wody i maczamy w mące. O panierowanego kurczaka smażymy na głębokim oleju w ok 180 stopni. Dip przyrządzamy według opisu na opakowaniu, odkładamy do lodówki. Po usmażeniu kurczaka podajemy z przygotowanym dipem meksykańskim.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 23.11.2013 21:40
super jedzonko
Alex_M 12.09.2013 15:23
fajny kurczaczek
treonina 09.09.2013 21:43
bardzo fajne :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak