Imprezowy chrupiący kurczak

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • skrzydełka kurczaka

    500 g
  • Pierś z kurczaka pojedyncza

    1 szt
  • mąka

    300 g
  • Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat

  • Chili pieprz cayenne mielone Prymat

  • sól

  • Dip Party Meksykański

  • olej do smażenia

  • ketchup

    5-6 łyżek
  • Papryka ostra mielona Prymat

  • Pieprz czarny mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Skrzydełka myjemy, odcinamy końcówkę, pozostały kawałek dzielimy przy stawie na pół aby były dwa kawałki. Pierś myjemy, kroimy na mniejsze kawałki. Przyprawę do kurczaka, paprykę ostrą i pieprz cayenne(ilości według uznania) wsypujemy do miski, dodajemy kurczaka i dokładnie mieszamy. Zalewamy zimną wodą aby mięso było zakryte i odstawiamy do lodówki na 1-2 godziny. Mąkę wsypujemy do miski, dodajemy sól i pieprz. Kurczaka wyjmujemy po kawałku z wody i maczamy w mące. O panierowanego kurczaka smażymy na głębokim oleju w ok 180 stopni. Dip przyrządzamy według opisu na opakowaniu, odkładamy do lodówki. Po usmażeniu kurczaka podajemy z przygotowanym dipem meksykańskim.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Dorota59 23.11.2013 21:40
super jedzonko
Alex_M 12.09.2013 15:23
fajny kurczaczek
treonina 09.09.2013 21:43
bardzo fajne :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat