Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Imprezowa sałatka z surimi i jajek

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

paluszki krabowe 1 opakowanie
jajko 5 szt
pomidor 2 szt
papryka czerwona 1 szt
majonez 4 łyżki
śmietana 18 proc 2 łyżki
Pieprz biały mielony Prymat
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Imprezowa sałatka z surimi i jajek

Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie. Po ugotowaniu studzimy i kroimy drobno. Paluszki surimi kroimy w małe kawałki. Pomidora myjemy usuwamy pestki i kroimy w kosteczkę. Paprykę czerwona myjemy osuszamy usuwamy pestki i kroimy drobno. Składniki mieszamy. Dodajemy majonez i śmietanę . Doprawiamy sola i pieprzem do smaku. Podajemy schłodzoną.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 13.10.2013 09:23
coś niezwykle ciekawego
Anna133 13.10.2013 08:05
jeszcze nie jadłam surimi
Magula 13.10.2013 07:53
nie jadłam takiej jeszcze

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak