Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Imbirowa pikantna kapuścianka

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta włoska 1 kg
marchew 3 szt
pietruszka 1 szt
seler 1/2 szt
pomidor 1 szt
imbir do smaku
chilli do smaku
makaron penne 70 g
soczewica czerwona 50 g
sól do smaku
sos sojowy do smaku
pieprz czerwony do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Imbirowa pikantna kapuścianka

Jarzyny umyć, obrać pokroić na kawałki, kapustę grubo poszatkować.Zalać wodą (1,5l)i gotować na wolnym ogniu. Dodać pokrojonego pomidora oraz soczewicę. Odkroić mały kawałek imbiru w korzeniu, obrać i wrzucić do zupy, dodać płatki chilli lub pokrojoną papryczkę chilli.
Makaron penne ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, przestudzić i pokroić na małe kawałki, dodać do zupy. Doprawić do smaku, solą, pieprzem i sosem sojowym.
Zupa jest mojego pomysłu, bez zabielania oraz dodatku mąki. Jest lekka, pikantna i mocno rozgrzewająca. Imbir nadaje jej ciekawy smak! Polecam!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 20.06.2013 08:37
bardzo fajny przepis
Renia1 30.01.2013 15:16
swietna zupka na zimowe dni, soczewica jest bardzo energetyczna, a chilli i imbir wspaniale rozgrzewaja
kate.500 11.01.2013 07:56
pycha
BeataJ 17.12.2012 20:36
za zupami nie przepadam, ale ta brzmi zachęcająco :)
Sylwia56
Sylwia56 16.12.2012 20:56
super
Simeo 16.12.2012 18:52
ciekawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak