Hui two-layer crepes – CHIŃSKIE NALEŚNIKI DWUWARSTWOWE

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

1 warstwa

  • mąka pszenna

    3/4 szkl
  • woda

    3/4 szkl
  • olej

    1 łyzka
  • sól

    1 szczypta

2 warstwa

  • mąka pszenna

    0,5 szkl
  • jajko

    1 szt
  • woda

    0,5 szkl
  • cukier puder

    2 łyzki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

1 warstwa:

Mąkę wsypujemy do miski, dodajemy wodę, olej i sól, mieszamy i odstawiamy na ok. 10 minut.

2 warstwa:

Mąkę wsypujemy do miski, dodajemy jajko, wodę oraz cukier, mieszamy i odstawiamy na 5 minut.

CAŁOŚĆ:

Rozgrzewamy patelnię, smarujemy olejem.

Wylewamy cienką porcję 1 ciasta na całe dno, smażymy ok. 1 minutę.

Zalewamy cienką warstwą 2 ciasta, smażymy przez ok. 2 minuty, a następnie delikatnie odwracamy i smażymy kilkanaście sekund ( do ścięcia ).

Tak robimy z pozostałym ciastem!

Podajemy z cukrem pudrem albo bitą śmietaną!

Smacznego!
Ostra Na Słodko
Świetnym dodatkiem jest cukier puder , bita śmietana lub koktajl owocowy

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
barbara11561 13.06.2015 20:50
bardzo ciekawie wyglądają:)
luna76 12.05.2015 22:08
interesujący przepis :)
Kolorowa 12.05.2015 19:57
Bardzo mnie interesują ;)
wyattearp 12.05.2015 19:46
super , podoba mi się
Betina#45 12.05.2015 11:12
jestem bardzo ciekawa ich smaku ;) wyglądają pysznie
Aleksandra/Olcia 12.05.2015 10:13
a jakie puszyste
gosia561 12.05.2015 09:29
nie załam takich
VioletoweKucharzenie 12.05.2015 09:25
wyglądają bardzo apetycznie:-)
zabcia117 12.05.2015 08:35
Pychotka :)
Konczi 12.05.2015 08:03
wyglądają bardzo apetycznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat