Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Hot Buła

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 50 dag
mleko 1 szklanka
woda 1/2 szklanki
olej roślinny 3 łyżki
drożdże 40 g
przecier pomidorowy 2 łyżki
ząbek czosnku 1 szt
czubrica 1 łyżeczka
kiełbasa toruńska 60 dag
cukier 1 szczypta
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Hot Buła

Drożdże rozpuścić w mleku. Dodać pół szklanki letniej wody i dwie łyżki oleju. Posolić, delikatnie złamać smak odrobiną cukru. Dosypać przesianą mąkę i wyrobić ciasto.
Kiedy będzie odklejać się od ręki odstawić do wyrośnięcia.
Przecier wymieszać z czubricą i zmiażdżonym czosnkiem.
Kiełbasę pokroić na 12/15 cm kawałki i poprzekrawać na połowę.

Natłuścić dłonie olejem. Rwać małe kawałki ciasta, rozciągać i na każdy nakładać posmarowaną przecierem połówkę kiełbaski. Zawijać ją dobrze w ciasto i układać na natłuszczonej blasze. Piec około 40 minut w temperaturze ca 190 stopni. Podawać jeszcze ciepłe.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kanu83 29.08.2013 11:18
rewelacja:)
Ewelina38 06.07.2013 15:36
wypasiona buła, uwielbiam.... :)
babajaga1969 02.12.2012 20:16
podoba mi się nazwa i efekt końcowy też :))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak