Holenderski matias w oliwie z oliwek aromatyzowanej białą i czerwoną cebulą podany z delikatnym jogurtem ze świeżym ogórkiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety z matiasa holenderskiego

    8 szt
  • biała cebula

    1 szt
  • żółte pomidory koktajlowe

    2 szt
  • czerwone pomidory koktajlowe

    2 szt
  • pęczek szczypiorku

    1/2 szt
  • oliwa

    4 łyżki
  • czosnek

    2 ząbki
  • sok z cytryny

    2 łyżeczki
  • pieprz czamy mielony Prymat

    1 szczypta
  • sól

    1 szczypta
  • ogórek

    1 szt
  • jogurt bałkański

    80 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sposób przygotowania:
Filety z matiasa umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Białą i czerwoną cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę, połączyć z oliwą z oliwek, a następnie doprawić do smaku solą i pieprzem.
Ogórka umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w cienkie paski (julienne). Jogurt naturalny połączyć z ogórkiem, drobno posiekanym czosnkiem, sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
Filety z matiasa ułożyć na talerzach, polać oliwą z oliwek aromatyzowaną białą i czerwoną cebulą, udekorować szczypiorkiem oraz pomidorami koktajlowymi. Podawać z sosem jogurtowo-ogórkowym.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Cikakameku 04.08.2012 21:43
ładnie wygląda
Magdalena80 20.06.2011 22:36
rewelacja
marzencia2007 09.05.2011 14:10
to chyba nie dla mnie
szajba2 22.02.2011 15:48
o holender!
Barbara55 24.10.2010 15:51
słabizna
rakow2 23.10.2010 16:58
kiepskie
eli82 20.09.2010 12:39
dobre
iwona332 03.09.2010 00:05
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat