Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Hiszpańskie tapas - solone migdały

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

migdały 225 g
oliwa 4 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 (gruba)
Papryka słodka mielona Prymat 1 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Hiszpańskie tapas - solone migdały

Kroki postępowania

1
Migdały zalewamy wrzątkiem pozostawiamy na 5 minut. Odsączamy i zalewamy zimną wodą, pozostawiamy na 1 minutę. Ponownie odsączamy i zalewamy wrzątkiem. Tak zblanszowane migdały obieramy ze skórki.
Krok 1 - Hiszpańskie tapas - solone migdały foto
2
Blachę wykładamy pergaminem, polewamy oliwą i rozsmarowujemy na całej powierzchni.Wysypujemy migdały mieszamy by pokryć całe oliwą, rozkładamy na całej powierzchni blachy.
Krok 2 - Hiszpańskie tapas - solone migdały foto
3
Migdały pieczemy w 180 stopniach ok 20 minut, aż staną się złote. Gorące posypujemy solą i papryką, podajemy.
Krok 3 - Hiszpańskie tapas - solone migdały foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

GOSIA18 25.07.2012 18:28
SUPER WYGLĄDAJĄ
Mati3 25.07.2012 16:13
seper
wojtek5 25.07.2012 16:01
musze takie zrobic zawsze upuje gotowe migdaly w posypce fajnie raz zrobic je samemu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak