Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Hiszpańska Zupa Pomidorowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 sztuka
czosnek ząbki 4 sztuki
ziemniaki 2 duże
oliwa 3 łyżki
pomidory krojone z puszki 1 opakowanie
Kostki rosołowe Kucharek 2 sztuki
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki
tymianek 1/2 łyżeczki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 szczypta
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Hiszpańska Zupa Pomidorowa

Rozgrzać oliwę w rondelku, dodać drobno posiekaną cebulę, chwilę smażyć. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i starte na tarce ziemniaki, smażyć 5 minut.Wlać ok. 3 l wody. Dodać pomidory, wsypać paprykę i tymianek, kostki rosołowe, gotować 30 min. Przyprawić szczyptą gałki muszkatołowej, pieprzem i solą. Zupa powinna być ostra.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak