Hiszpańska zapiekanka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • boczek wędzony

    40 dag
  • cebula

    1 sztuka
  • jajka

    6 sztuk
  • kukurydza

    ½ puszka
  • mleko

    ½ szklanka
  • ser żółty

    15 dag
  • natka pietruszki

    1 łyżka
  • oliwa

    3 łyżki
  • masło

    1 łyżka
  • sól

  • pieprz

  • cukinia

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rozgrzewamy na patelni oliwę, boczek kroimy w kostkę i podsmażamy. Cukinię i cebulę kroimy w plasterki, dodajemy do boczku, łączymy z kukurydzą, posiekaną natką pietruszki. Całość doprawiamy do smaku i dokładnie mieszamy. Okrągłą formę do ciasta wysmaruj masłem i przełóż do niej warzywa wraz z boczkiem. Jajka, ser żółty starty na tarce, mleko ubij, mieszamy i polewamy powstałym sosem warzywa. Pieczemy około 20 minut w temp. 200 stopni.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat