Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Hiszpańska mieszanka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka duża 1 sztuka
kukurydza w puszce 1 puszka
papryka czerwona 2 sztuka
wino białe wytrawne 0,5 szklanki
olej do smażenia 4 łyżki
Sól morska ziołowa Prymat w młynku 1 do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat 1 do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Hiszpańska mieszanka

Pierś z kurczaka posiekać w kostkę. Papryki drobno posiekać. Kukurydzę odcedzić z wody. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić mięso, posypać solą ziołową i pieprzem. Usmażyć. Przełożyć do rondelka, dać papryki, wino i dusić na małym ogniu. Na koniec dać kukurydzę, chwilę gotować. Doprawić.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak