Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Hibiskusowe lody z winogronem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

hibiskus kandyzowany 1 garść
cukier brązowy 2 łyżki
woda 1 litr
winogrona 10 kulek

Przepis i sposób przygotowania na: Hibiskusowe lody z winogronem

Kandyzowany hibiskus zalewamy wrzątkiem . Dodajemy cukier brązowy .Mieszamy i odstawiamy pod przykryciem . Następnie przecedzamy wywar -wody nie wylewamy. Hibiskus siekamy ,kulki winogrona kroimy też drobno. Dodajemy pokrojone kwiaty i owoce do wywaru z moczenia hibiskusa. Zostawiamy do ostygnięcia . Zimne wlewamy do foremek do lodów. Wstawiamy do zamrażalnika najlepiej na całą noc.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 04.05.2013 17:23
bardzo efektowne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak