Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

herbatniczki szwabskie

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 15 dkg
cukier 15 dkg
sok i skórka z cytryny
cynamon Prymat
mąka 35 dkg
jajko 2 sztuki
żółtko jajek
sól do smaku
orzechy 9 posiekane

Przepis i sposób przygotowania na: herbatniczki szwabskie

masło ucieram do konsystencji kremu, dodaję cukier i ponownie ucieram. Dodaję pozostałe składniki z wyjątkiem 1 żółtka, wyrabiam ciasto. Pozostawiam w chłodnym miejscu na godzinę, a potem ciasto cienko rozwałkowuję i wykrawam foremką herbatniczki, które smaruję żółtkiem. Piekę w umiarkowanie nagrzanym piecu (175 stopni ) na kolor jasnobrązowy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andżelika1 20.08.2012 11:58
pycha
sznycel 19.08.2012 20:43
proste i smaczne herbatniki, które długo przechowuję w puszce

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak