Herbatka na zaziębienie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sok z połowy cytryny

  • miód

    4 łyżki
  • herbata

    1 z dzikiej róży
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Obie torebki herbaty (najlepiej vitax lub inna lepszej firmy żeby była mocna) zalewamy wodą w jednym kubku. Długo parzymy, aż stanie się letnia. Wyrzucamy torebki z herbaty, dodajemy sok z cytryny i miód. Porządnie mieszamy. Ważne żeby miód podawać kiedy herbata będzie letnia, ponieważ jeśli jest gorąca to traci on swoje właściwości. Taką herbatę w okresie zimowym warto pić codziennie profilaktycznie, a przy zaziębieniu nawet kilka razy dziennie.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Agnik 30.12.2011 19:59
przydała by mi się dzisiaj ;)
Wacław 20.10.2011 08:54
super herbatka !
Joanna108 16.12.2010 17:10
Pysznie wygląda - zachęca do spróbowania.
plocia 08.11.2010 21:07
Chyba niebawem wypróbuję, bo coś zaczyna mnie łapać
Iwusia 07.11.2010 12:33
ładny kolorek a i smak musi mieć dobry :)
iwa643 07.11.2010 07:41
przyda się
agnieszka214 06.11.2010 14:05
spróbuję
RenataZ-et 05.11.2010 10:26
Wypróbuję, bo właśnie jestem przeziębiona :(

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat