Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Herbatka na zaziębienie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sok z połowy cytryny
miód 4 łyżki
herbata 1 z dzikiej róży

Przepis i sposób przygotowania na: Herbatka na zaziębienie

Obie torebki herbaty (najlepiej vitax lub inna lepszej firmy żeby była mocna) zalewamy wodą w jednym kubku. Długo parzymy, aż stanie się letnia. Wyrzucamy torebki z herbaty, dodajemy sok z cytryny i miód. Porządnie mieszamy. Ważne żeby miód podawać kiedy herbata będzie letnia, ponieważ jeśli jest gorąca to traci on swoje właściwości. Taką herbatę w okresie zimowym warto pić codziennie profilaktycznie, a przy zaziębieniu nawet kilka razy dziennie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnik 30.12.2011 19:59
przydała by mi się dzisiaj ;)
Wacław 20.10.2011 08:54
super herbatka !
Joanna108
Joanna108 16.12.2010 17:10
Pysznie wygląda - zachęca do spróbowania.
plocia 08.11.2010 21:07
Chyba niebawem wypróbuję, bo coś zaczyna mnie łapać
Iwusia 07.11.2010 12:33
ładny kolorek a i smak musi mieć dobry :)
iwa643 07.11.2010 07:41
przyda się
agnieszka214 06.11.2010 14:05
spróbuję
RenataZ-et 05.11.2010 10:26
Wypróbuję, bo właśnie jestem przeziębiona :(

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak