Hamburgery... nadziewane

Ewa
Ewa

Hamburgery... nadziewane

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mielona wołowina

    500 g
  • otręby owsiane

    2 łyżki
  • jajko

  • koperek

  • sól

  • pieprz

  • ząbek czosnku

  • suszone pomidory

    16
  • feta

    140 g
  • pistacje

    2 garście
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Hamburgery... nadziewane

Kroki postępowania

Krok 1 - Hamburgery... nadziewane foto
Składniki:
· 500 g mielonej wołowiny
· 1 jajko
· 2 łyżki otrąb owsianych
· czubata łyżka drobno posiekanego koperku
· sól i pieprz do smaku
· ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę

Z podanych składników wyrabiamy masę mięsną.

Na farsz:
1. Masa serowa:
· 130-140 g sera feta
· 6-8 suszonych pomidorów
· odrobina oliwy spod suszonych pomidorów
Całość dobrze miksujemy

2. Masa pistacjowa:
· 2 duże garście obranych pistacji
· 8-10 suszonych pomidorów
· odrobina oliwy spod suszonych pomidorów
· sól do smaku
Całość dobrze miksujemy
Krok 2 - Hamburgery... nadziewane foto
Z mięsnej masy forujemy cienkie placki, które układamy na desce zwilżonej wodą. Na placuszki wykładamy wybrany farsz.
Krok 3 - Hamburgery... nadziewane foto
Przykrywamy górnym placuszkiem, dobrze sklejając brzegi. Z podanej ilości mięsa wyjdą 4 solidne hamburgery.
Krok 4 - Hamburgery... nadziewane foto
Smażymy na patelni grillowej ok. 5 minut z każdej strony.Podajemy z ogórkami małosolnymi oraz przygotowanymi wcześniej pastami, które posłużyły nam za farsz. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

gosia561 10.05.2015 14:02
dobrze nadziane
EmciaPichci 01.12.2013 22:22
mmmm zjadłoby się :)
goofy9 04.11.2013 23:23
super przepis
Kuchenka 29.09.2013 22:18
ciekawe masy
Zdzisław 29.09.2013 11:19
apetycznie wyszły
KasiaK90 29.09.2013 08:41
super pomysł;)
Halina14 29.09.2013 08:21
smaczne jedzonko
iwi 29.09.2013 07:54
Ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat