Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mielona wołowina
500 g -
otręby owsiane
2 łyżki -
jajko
-
koperek
-
sól
-
pieprz
-
ząbek czosnku
-
suszone pomidory
16 -
feta
140 g -
pistacje
2 garście
Przepis i sposób przygotowania Hamburgery... nadziewane
Kroki postępowania
· 500 g mielonej wołowiny
· 1 jajko
· 2 łyżki otrąb owsianych
· czubata łyżka drobno posiekanego koperku
· sól i pieprz do smaku
· ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę
Z podanych składników wyrabiamy masę mięsną.
Na farsz:
1. Masa serowa:
· 130-140 g sera feta
· 6-8 suszonych pomidorów
· odrobina oliwy spod suszonych pomidorów
Całość dobrze miksujemy
2. Masa pistacjowa:
· 2 duże garście obranych pistacji
· 8-10 suszonych pomidorów
· odrobina oliwy spod suszonych pomidorów
· sól do smaku
Całość dobrze miksujemy
Komentarze (8)