Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

hamburger pod pierzynką

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 0,5 kg
pieprz
sól
czosnek 4 zabki
jajko 1 szt
ser żółty 25 dkg
jajko 6 szt
olej

Przepis i sposób przygotowania na: hamburger pod pierzynką

do mięsa mielonego dodajemy przyprawy oraz zgnieciony czosnek i jajko wszystko razem wyrabiamy na jednolitą mase i formujemy hamburgery smazymy z obu stron na tłuszczu następni na każde rozbijamy po jednym jajku i smażymy z obu stron by jajko sie ścieło i ścieramy na wierzch starty ser i lekko podsażamy na przykrytej patelni na wolnym ogniu by ser sie rozpuścił

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 28.01.2013 14:10
pomysłowy
artur7 25.01.2013 17:28
ale pyszne
Alex_M 23.01.2013 11:59
fajne ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak