Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Halibut z fasolą szparagową i marchewką

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filety z halibuta 0,5 kg
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 2 szczypty
Pieprz czarny mielony Prymat 2 szczypty
zielona fasolka szparagowa 100 g
żółta fasolka szparagowa 100 g
masło 50 g
marchewka 1 szt
woda zimna 4 l
cytryna 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Halibut z fasolą szparagową i marchewką

Kroki postępowania

1
Jeżeli ryba posiada skórę to ją usuwamy. Wyciągamy z halibuta wszystkie ości. Skrapiamy sokiem z cytryny i doprawiamy solą i pieprzem. Rybę odstawiamy do lodówki na 1 godzinę.
Krok 1 - Halibut z fasolą szparagową i marchewką foto
2
Kroimy obraną marchewkę na 1 cm plastry.
Krok 2 - Halibut z fasolą szparagową i marchewką foto
3
Fasolkę zieloną oraz żółtą gotujemy w słonej wodzie do miękkości. Wyciągamy rybę z lodówki aby nabrała temperatury.
Krok 3 - Halibut z fasolą szparagową i marchewką foto
4
Marchewkę wrzucamy do wrzącej wody na 1 minut. Halibuta gotujemy na parze 10-12 minut.
Krok 4 - Halibut z fasolą szparagową i marchewką foto
5
Marchewkę wrzucamy do wody z lodem i zostawiamy na 1 minutę. Topimy masło na patelni i wrzucamy marchewkę. Dusimy około 5 minut na maśle. Dodajemy odcedzoną fasolkę i dusimy około 2-3 minut.
Krok 5 - Halibut z fasolą szparagową i marchewką foto
6
Wykładamy nasze warzywa na talerz i polewamy masłem z patelni. Wyciągamy naszą rybę i wykładamy na talerz. Doprawiamy rybę odrobiną soli.
Krok 6 - Halibut z fasolą szparagową i marchewką foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 31.08.2016 21:55
Dobra ryba
jagoda5913 02.04.2016 00:24
smaczne danie
2milutka 03.11.2015 08:11
apetycznie wygląda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak