Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Halibut curry

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filety z halibuta 30 dkg
cebula 1/2 małej sztuki
czosnek 1 ząbek
pasta curry czerwona 1/2 łyżeczki
Musztarda miodowa Prymat 1 łyżeczka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1/2 łyżeczki
sól do smaku
pieprz do smaku
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Halibut curry

Kroki postępowania

1
Cebulę pokroić w bardzo małą kostkę, czosnek drobno posiekać, przełożyć do miseczki. Dodać pastę curry, zioła, masło i musztardę. Wszystko dokładnie wymieszać.
Krok 1 - Halibut curry foto
2
Rybę umyć, osuszyć, pokroić na mniejsze kawałki, ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia posmarowanym lekko olejem. Rybę oprószyć solą i pieprzem (użyłam kolorowego).
Krok 2 - Halibut curry foto
3
Na kawałkach ryby rozsmarować przygotowaną masę.
Krok 3 - Halibut curry foto
4
Rybę piec w 180 stopniach przez ok. 25 minut.
Krok 4 - Halibut curry foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak