Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

GYROS

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1
cebula 1
keczup 1
majonez 1
kapusta pekińska 1
ogórek konserwowy 2
papryka czerwona 1
kukurydza w puszce 1
przyprawa do gyrosa 1

Przepis i sposób przygotowania na: GYROS

-SMAŻYMY KURCZAKA DOPRAWIAJĄC GO PRZYPRAWĄ DO GYROSA (IM BARDZIEJ PRZYSMAŻONY TYM LEPIEJ). KIEDY JUŻ USMAŻYMY KURCZAKA PRZEKŁADAMY GO DO MISKI (NAJLEPIEJ, ŻEBY BYŁA WYŻSZA).

-CEBULĘ KROIMY W KOSTKĘ I POSYPUJEMY NIĄ KURCZAKA.

-CEBULĘ I KURCZAKA SMARUJEMY MAJONEZEM I KECZUPEM ( TAK ZEBY CAŁOŚĆ BYŁA "PRZYKRYTA")

-KROIMY KAPUSTĘ PEKIŃSKĄ (NAJLEPIEJ JAK NAJDROBNIEJ) I WRZUCAMY JA DO MISKI NA MAJONEZ I KECZUP

-KUKURYDZĘ SYPIEMY NA KAPUSTĘ

-PONOWNIE SMARUJEMY KECZUPEM I MAJONEZEM TAK ABY POKRYĆ CAŁOŚĆ

-OGÓRKA I PAPRYKĘ KROIMY W KOSTKĘ I POSYPUJEMY CAŁOŚĆ

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak