Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulaszowa z pieczarkami i z jajkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka wieprzowa ok 50 dag
pieczarki ok 40 dag
jajko 6-8 szt
papryka czerwona 1 szt
marchew 1 szt
czosnek 1-2 ząbki
mąka
Liść laurowy suszony Prymat
papryka mielona
sól
pieprz
masło

Przepis i sposób przygotowania na: Gulaszowa z pieczarkami i z jajkiem

Mięso pokroić na małe kawałki, obsmażyć na dobrze natłuszczonej patelni, przełożyć do garnka, zalać wodą i postawić do gotowania.
Tak samo podsmażyć pokrojony czosnek. Dodać do zupy z drobno pokrojoną marchwią Marchew też można podsmażyć).
Pieczarki kroimy albo dodajemy całe (zależy od wielkości). Paprykę kroimy w kostkę i dorzucamy do zupy.
Z mąki i dodatku papryki w proszku na maśle zrobić zasmażkę i zagęścić zupę. Doprawić do smaku.
Jajka ugotować na twardo, pokroić i dodać do zupy na talerzu.
Smaczne z kromką świeżego pieczywa albo i bez.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bertpvd 02.04.2017 19:44
Pyszny obiad
halina17 02.04.2017 19:33
Ładnie podana .
adelajda 02.04.2017 15:35
Sycąca zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak