Gulaszowa z pieczarkami i z jajkiem

Gulaszowa z pieczarkami i z jajkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka wieprzowa

    ok 50 dag
  • pieczarki

    ok 40 dag
  • jajka

    6-8 szt
  • papryka czerwona

    1 szt
  • marchew

    1 szt
  • czosnek

    1-2 ząbki
  • mąka

  • liść laurowy

  • papryka mielona

  • sól

  • pieprz

  • masło

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso pokroić na małe kawałki, obsmażyć na dobrze natłuszczonej patelni, przełożyć do garnka, zalać wodą i postawić do gotowania.
Tak samo podsmażyć pokrojony czosnek. Dodać do zupy z drobno pokrojoną marchwią Marchew też można podsmażyć).
Pieczarki kroimy albo dodajemy całe (zależy od wielkości). Paprykę kroimy w kostkę i dorzucamy do zupy.
Z mąki i dodatku papryki w proszku na maśle zrobić zasmażkę i zagęścić zupę. Doprawić do smaku.
Jajka ugotować na twardo, pokroić i dodać do zupy na talerzu.
Smaczne z kromką świeżego pieczywa albo i bez.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

bertpvd

02.04.2017 19:44
Pyszny obiad

halina17

02.04.2017 19:33
Ładnie podana .

adelajda

02.04.2017 15:35
Sycąca zupka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat