Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

GULASZOWA Z KIEŁBASĄ

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kiełbasa podwawelska 500 g
cebula 2 szt
ziemniaki 4 szt
papryka czerwona 2 szt
marchew 1 szt
ząbek czosnku 1 szt
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
bulion 1,5 l
oliwa 3 łyżki
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyzeczka
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżeczki
ziele angielskie 2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
majeranek 1 łyżeczka
tymianek 1/3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: GULASZOWA Z KIEŁBASĄ

Kroki postępowania

1
Kiełbasę pokroić w pół plasterki, a cebulę w pióra. Podsmażyć na oliwie i dodać przeciśnięty przez praskę czosnek.
Krok 1 - GULASZOWA Z KIEŁBASĄ foto
2
Marchewkę i ziemniaki pokroić w kostkę, paprykę w paski. Do garnka przełożyć wszystkie warzywa i dodać koncentrat pomidorowy, ziele i liść laurowy. 10 min przed końcem dodać paprykę.
Krok 2 - GULASZOWA Z KIEŁBASĄ foto
3
Gdy warzywa będą miękkie doprawić przyprawami.
Krok 3 - GULASZOWA Z KIEŁBASĄ foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 30.12.2013 19:48
bardzo smacznie wygląda...
Megg 04.10.2013 18:36
smaczna taka zupka
JOANNA16 03.10.2013 15:41
pyszny obiadek
magdziorka6 02.10.2013 16:29
konkretna zupka
idealme 02.10.2013 16:25
pyszności! :)
Monika58 02.10.2013 16:04
lubię taką zupę
babajaga1969 02.10.2013 15:59
smaczna zupa
sylwia_mc 02.10.2013 15:48
bardzo sycąca zupa,super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak