GULASZOWA Z KIEŁBASĄ

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kiełbasa podwawelska

    500 g
  • cebula

    2 szt
  • ziemniaki

    4 szt
  • papryka czerwona

    2 szt
  • marchew

    1 szt
  • ząbek czosnku

    1 szt
  • koncentrat pomidorowy

    2 łyżki
  • bulion

    1,5 l
  • oliwa

    3 łyżki
  • Papryka ostra mielona Prymat

    1 łyzeczka
  • Papryka słodka mielona Prymat

    2 łyżeczki
  • ziele angielskie

    2 szt
  • Liść laurowy suszony Prymat

    1 szt
  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

  • majeranek

    1 łyżeczka
  • tymianek

    1/3 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - GULASZOWA Z KIEŁBASĄ foto
Kiełbasę pokroić w pół plasterki, a cebulę w pióra. Podsmażyć na oliwie i dodać przeciśnięty przez praskę czosnek.
Krok 2 - GULASZOWA Z KIEŁBASĄ foto
Marchewkę i ziemniaki pokroić w kostkę, paprykę w paski. Do garnka przełożyć wszystkie warzywa i dodać koncentrat pomidorowy, ziele i liść laurowy. 10 min przed końcem dodać paprykę.
Krok 3 - GULASZOWA Z KIEŁBASĄ foto
Gdy warzywa będą miękkie doprawić przyprawami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
w mojej kuchni 30.12.2013 19:48
bardzo smacznie wygląda...
Megg 04.10.2013 18:36
smaczna taka zupka
JOANNA16 03.10.2013 15:41
pyszny obiadek
magdziorka6 02.10.2013 16:29
konkretna zupka
idealme 02.10.2013 16:25
pyszności! :)
Monika58 02.10.2013 16:04
lubię taką zupę
babajaga1969 02.10.2013 15:59
smaczna zupa
sylwia_mc 02.10.2013 15:48
bardzo sycąca zupa,super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat