Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Gulasz zfasolką szparagową

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola szparagowa
1 kg
wołowina
1/2 kg
pomidor
2 szt
cebula
1 szt
masło
2 łyżki
sól
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz zfasolką szparagową

Fasolkę umyć oczyścić , większe przekroić na pół. W rondlu rozgrzać masło, włożyć pokrojone mięso i posiekaną cebulę, smażyć tak długo aż odparuje cały sok, który puści mięso. Dodać obrane i pokrojone pomidory, dusić razem ok 5 min. Dodać fasolkę całość posolić, wlać 1 i 1/2 szklanki wody. Rondel przykryć , dusić 30 min n a wolnym ogniu, aż mięso będzie zupełnie miękkie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak