Gulasz z żołądków drobiowych

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żołądki drobiowe

    pół kg
  • czosnek

    1 ząbek
  • cebula

    2 szt
  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżeczka
  • mąka

    2 łyzki
  • śmietana

    2 łyzki
  • masło

    2 łyżki
  • Przyprawa do gulaszu i dań kuchni węgierskiej Prymat

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żołądki drobiowe dokładnie myje i oczyszczam, kroję na mniejsze kawałki i gotuje pół godziny na osolonym wrzątku. Na maśle smażę posiekane w kostkę cebule, pod koniec smażenia dodaję do cebuli posiekany ząbek czosnku. Po usmażeniu cebuli dodaję do niej ugotowane żołądki i podlewam wodą z żołądków, duszę całość na małym ogniu, do gulaszu wsypuję przyprawę do gulaszu, słodką paprykę i do smaku pieprz i sól, całość duszę, na koniec dodaję mąkę wymieszaną razem ze śmietaną by uzyskać gęsty sos, Taki gulasz podaję z ziemniakami lib kaszą jęczmienną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wiesiek7005 28.09.2018 16:13
Witam. Przepraszam , co zrobiłem nie tak że owe żołądki są twarde ?
danielek 28.12.2018 15:35
Można i ja tak zawsze robię najpierw je obgotować a potem dusić w sosie ;)
tomek18 17.05.2014 09:48
gulasz bardzo dobry
Jodaj 02.05.2014 12:32
pyszniutki gulasz , z żołądków zawsze dobry :)
adelajda 08.12.2013 19:37
robię gulasz z żołądków trochę inaczej ale bardzo lubimy :)
Milka100 19.11.2013 10:03
ale apetyczne te żołądki, muszę zrobić
Kasia36 18.08.2013 22:27
Ciekawy pomysłowy przepis. Smaczne to !
mirosława4 14.07.2013 18:26
czegoś takiego szukałam wypróbuję :)
Aannkaa82 08.06.2013 22:02
Bardzo lubię żołądki, gulasz też zapowiada sie pysznie.
Bernadeta1 04.06.2013 13:12
dawno nie robiłam a lubię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat