Gulasz z żołądków drobiowych

Gulasz z żołądków drobiowych

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żołądki drobiowe

    pół kg
  • czosnek

    1 ząbek
  • cebula

    2 szt
  • pieprz czarny mielony

  • sól morska

  • papryka słodka mielona

    1 łyżeczka
  • mąka

    2 łyzki
  • śmietana

    2 łyzki
  • masło

    2 łyżki
  • przyprawa do gulaszu

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żołądki drobiowe dokładnie myje i oczyszczam, kroję na mniejsze kawałki i gotuje pół godziny na osolonym wrzątku. Na maśle smażę posiekane w kostkę cebule, pod koniec smażenia dodaję do cebuli posiekany ząbek czosnku. Po usmażeniu cebuli dodaję do niej ugotowane żołądki i podlewam wodą z żołądków, duszę całość na małym ogniu, do gulaszu wsypuję przyprawę do gulaszu, słodką paprykę i do smaku pieprz i sól, całość duszę, na koniec dodaję mąkę wymieszaną razem ze śmietaną by uzyskać gęsty sos, Taki gulasz podaję z ziemniakami lib kaszą jęczmienną.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Wiesiek7005

28.09.2018 16:13
Witam. Przepraszam , co zrobiłem nie tak że owe żołądki są twarde ?

danielek

28.12.2018 15:35
Można i ja tak zawsze robię najpierw je obgotować a potem dusić w sosie ;)

tomek18

17.05.2014 09:48
gulasz bardzo dobry

Jodaj

02.05.2014 12:32
pyszniutki gulasz , z żołądków zawsze dobry :)

adelajda

08.12.2013 19:37
robię gulasz z żołądków trochę inaczej ale bardzo lubimy :)

Milka100

19.11.2013 10:03
ale apetyczne te żołądki, muszę zrobić

Kasia36

18.08.2013 22:27
Ciekawy pomysłowy przepis. Smaczne to !

mirosława4

14.07.2013 18:26
czegoś takiego szukałam wypróbuję :)

Aannkaa82

08.06.2013 22:02
Bardzo lubię żołądki, gulasz też zapowiada sie pysznie.

Bernadeta1

04.06.2013 13:12
dawno nie robiłam a lubię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat