Gulasz z warzywami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wołowina bez kości

    40 dag
  • smalec

    5 dag
  • marchew

    15 dag
  • pietruszka

    10 dag
  • seler

    15 dag
  • cebula

    10 dag
  • por

    1 szt
  • groszek zielony

    10 dag
  • mąka

    1 łyżeczka
  • sól do smaku

  • zielenina

  • Papryka słodka mielona Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso pokrajać w kostkę i zrumienić na tłuszczu. Pod koniec dodać pokrajaną drobno cebulę, podlać wodą (szklanka) i poddusić. tak przygotowane wieczorem mięso wystudzić i odstawić do lodówki. Następnego dnia obrać warzywa, umyć, pokrajać w słupki lub zetrzeć na tarce o dużych otworach, dodać do mięsa i udusić do miękkości ok. 20 min. Potrawę podprawić zasmażką. Pod koniec duszenia można dodać obrane ze skórki i pokrajane w krążki 2-3 pomidory.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jeta72 02.07.2012 23:03
smaczny!!!
adam1f 10.06.2012 00:39
dobry
Betka 07.05.2012 19:00
rewelacja;)
Katarzyna56 23.04.2012 13:02
musi być pyszny!
motyl 10.04.2012 10:22
smaczny
aacaac 11.02.2012 11:26
super
gacopierz23 07.02.2012 20:26
smaczna wersja

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat