Gulasz z warzywami

Gulasz z warzywami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso od szynki

    70 dkg
  • olej

    3 łyżki
  • mąka

    1 łyżka
  • cebula

  • marchewka

  • seler

    kawałek
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso kroimy w kostkę,dodajemy sól i pieprz do smaku,posypujemy mąką.Smażymy na rozgrzanym oleju do zrumienienia.Podlewamy 100 ml wody i dusimy 15 minut.Warzywa obieramy,myjemy,kroimy w kostkę i dodajemy do mięsa.Podlewamy szklanką wody i dusimy jeszcze około 30 minut.Podajemy np. z kaszą jęczmienną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

mamusia1

23.01.2014 08:17
bardzo smaczny

romanrafal

26.01.2012 13:42
bardzo dobry

gacopierz23

16.12.2011 15:30
smaczne

Tika4444

05.12.2011 11:19
musi być pyszny

rutynka

19.11.2011 09:36
idealny na obiad:)

Barbara/zuza22_85

18.07.2011 14:10
palce lizać :)

Justyna Jussstiii

24.05.2011 08:58
smaczne

anja3107

09.05.2011 11:39
mniam

Edyta38

03.05.2011 08:40
super

ronald88

02.05.2011 08:00
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat