Gulasz z warzywami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso od szynki

    70 dkg
  • olej

    3 łyżki
  • mąka

    1 łyżka
  • cebula

  • marchewka

  • seler

    kawałek
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso kroimy w kostkę,dodajemy sól i pieprz do smaku,posypujemy mąką.Smażymy na rozgrzanym oleju do zrumienienia.Podlewamy 100 ml wody i dusimy 15 minut.Warzywa obieramy,myjemy,kroimy w kostkę i dodajemy do mięsa.Podlewamy szklanką wody i dusimy jeszcze około 30 minut.Podajemy np. z kaszą jęczmienną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mamusia1 23.01.2014 08:17
bardzo smaczny
romanrafal 26.01.2012 13:42
bardzo dobry
gacopierz23 16.12.2011 15:30
smaczne
Tika4444 05.12.2011 11:19
musi być pyszny
rutynka 19.11.2011 09:36
idealny na obiad:)
Barbara/zuza22_85 18.07.2011 14:10
palce lizać :)
Justyna Jussstiii 24.05.2011 08:58
smaczne
anja3107 09.05.2011 11:39
mniam
Edyta38 03.05.2011 08:40
super
ronald88 02.05.2011 08:00
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat