Gulasz z warzyw

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

    2 sztuki
  • cebula

    1 sztuka
  • cukinia

    1 sztuka
  • papryka czerwona

    1 sztuka
  • bób

    200 g (ugotowanego)
  • Pomidory krojone z puszki

    1 puszka
  • kukurydza konserwowa

    1/2 puszki
  • czosnek

    1 ząbek
  • sól do smaku

  • Lubczyk Prymat

    1 łyżka
  • olej

    1 łyżka
  • woda

    1/2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę kroimy w kostkę, a czosnek siekamy, podsmażamy na oleju, aż cebula będzie szklista, podlewamy wodą i dodajemy pokrojone w kawałki marchewki. Dusimy na wolnym ogniu, aż marchew będzie na pół miękka.

W międzyczasie ugotowany bób obieramy z łupin.

Do cebuli z marchewką dodajemy krojone pomidory i pokrojoną w kostkę paprykę. Dusimy jeszcze przez chwilkę, po czym dodajemy obrany bób, kukurydzę i pokrojoną w kostkę cukinię.

Podgrzewamy do czasu, aż cukinia zmięknie, a następnie doprawiamy do smaku solą i lubczykiem.

Podajemy z pieczywem lub ryżem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat