Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gulasz z szynki z ryżem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 1 kg
cebula 2 sztuki
imbir 1 cm
sól
pieprz
ziele angielskie
marchewka 1 sztuka
ryż 1 torebka
papryka czerwona 1 sztuka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
Liść laurowy suszony Prymat
mąka
kminek 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz z szynki z ryżem

Szynkę kroimy w dosyć dużą kostkę. Solimy ją i pieprzymy. Kminek i papryki w proszku rozcieramy w moździerzu i podsmażamy na odrobinie oleju. Na patelnię z przyprawami wlewamy wodę i całą zawartość przekładamy do garnka.
Mięso smażymy na złoto z każdej strony i dodajemy do przypraw. Cebulę kroimy w piórka i również smażymy. Dodajemy do mięsa. Do garnka z gulaszem wrzucamy pokrojoną w plasterki marchewkę. Paprykę kroimy w cienkie paski i podsmażamy.
Dodajemy do gulaszu. Wrzucamy do garnka pokrojony w drobne plasterki imbir, ziele angielskie i listek laurowy. Dolewamy wody, tak aby mięso się przykryło. Wszystko gotujemy do miękkości i zaprawiamy mąką. Podajemy z ugotowanym na sypko ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 13.04.2014 00:08
Dobry obiad.
Pomocnik 08.05.2013 11:12
świetny gulasz
kasiaw 08.05.2013 10:31
pyszne warto spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak