Gulasz z serc drobiowych

Gulasz z serc drobiowych

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • serca drobiowe

    60 dag
  • marchew

    1
  • pieczarki

    30 dag
  • cebula

    1
  • cukinia

    1/2 szt
  • śmietana 30%

    1/2 szklnki
  • mąka pszenna

    2 łyżki
  • olej do smażenia

  • sól i pieprz

    do smaku
  • Majeranek suszony Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Gulasz z serc drobiowych foto
Serduszka dokładnie oczyścić i opłukać. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć serca
Krok 2 - Gulasz z serc drobiowych foto
Dodać pokrojoną w plasterki marchew i w piórka cebulę. Smażyć kilka minut
Krok 3 - Gulasz z serc drobiowych foto
Dodać pokrojone pieczarki i wymieszać. Dodać sól, pieprz i majeranek.
Krok 4 - Gulasz z serc drobiowych foto
Całość oprószyć mąką i dokładnie wymieszać,
Krok 5 - Gulasz z serc drobiowych foto
Zalać 1,5 szklanki wody i dusić 15 minut.
Krok 6 - Gulasz z serc drobiowych foto
Na koniec dodać pokrojoną cukinię
Krok 7 - Gulasz z serc drobiowych foto
Zabielić śmietaną i jeszcze raz doprawić do smaku.
Krok 8 - Gulasz z serc drobiowych foto
Podawać np. z kaszą jęczmienną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat