Gulasz z piekarnika z kurczakiem fasolą i dynią

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ćwiartki z kurczaka

    2 sztuki
  • cebula

    1 sztuka
  • ząbki czosnku

    3 sztuki
  • marchewka

    2 sztuki
  • pietruszka

    1 sztuka
  • dynia

    200 gram
  • pomidory w zalewie pomidorowej

    0.5 litra
  • papryka czerwona

    2 sztuki
  • Papryka ostra mielona Prymat

    1/2 sztuki
  • fasola czerwona

    2 puszki
  • olej

    2 łyżki
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżka
  • oregano

    1 łyżka
  • Liść laurowy suszony Prymat

  • sól

  • Pieprz czarny mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Gulasz z piekarnika z kurczakiem fasolą i dynią foto
Ćwiartki podzielić na mniejsze kawałki i wymoczyć w zimnej wodzie.
Krok 2 - Gulasz z piekarnika z kurczakiem fasolą i dynią foto
Posypać solą i pieprzem i usmażyć na złoty kolor. Przełożyć do naczynia do zapiekania.
Krok 3 - Gulasz z piekarnika z kurczakiem fasolą i dynią foto
Marchewkę, czosnek i pietruszkę pokroić w plasterki, cebulę w piórka, dynię w grubą kostkę.
Krok 4 - Gulasz z piekarnika z kurczakiem fasolą i dynią foto
Na patelni po smażeniu udek zeszklić cebulę i czosnek. Dodać pozostałe warzywa i smażyć 3 -4 minuty.
Krok 5 - Gulasz z piekarnika z kurczakiem fasolą i dynią foto
W tym czasie przygotować pozostałe składniki. Paprykę pokroić w paski, pomidory przekroić a fasolę odsączyć z zalewy.
Krok 6 - Gulasz z piekarnika z kurczakiem fasolą i dynią foto
Do smażących się warzyw na patelni, dodać paprykę w proszku, paprykę ostrą, wymieszać i zalać pomidorami, dodać przyprawy i 2 minuty gotować.
Krok 7 - Gulasz z piekarnika z kurczakiem fasolą i dynią foto
Na kurczaka w naczyniu żaroodpornym rozłożyć paprykę na wierzch czerwoną fasolę i zalać sosem z patelni. Przykryć i piec godzinę w temp. 170*C.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
staropolanka5 03.12.2015 12:56
ładnie wygląda , mniam
Ola1984 19.04.2015 08:47
Fajne połączenie smaków. Skusiłabym się na porcję takiego gulaszu.
MałaMi89 18.04.2015 12:17
Chętnie bym skosztowała!
Anna133 18.04.2015 12:00
wspaniałe danie, pięknie wygląda i za pewne tak też smakuje :)
wyattearp 18.04.2015 10:28
super gulasz
Wacław 18.04.2015 09:44
lubię takie bogate dania :-)
w mojej kuchni 18.04.2015 08:53
smaczne danie do zjedzenia
Motorek 18.04.2015 07:45
bardzo dobry
Pani Domu 18.04.2015 00:05
bardzo smaczny
dollce 17.04.2015 23:36
wygląda rewelacyjne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat