Gulasz z pieczonego królika

Gulasz z pieczonego królika

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

gniazda

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryka czerwona

    1 średnia
  • papryka żółta

    1 średnia
  • cebula

    1 średnia
  • kalarepa

    1/2 pokrojona w kostkę
  • cukinia

    1 mała
  • posiekanej natki pietruszki

    1/3 szk
  • posiekanego koperku

    1/3 szk
  • sosu z pieczenia królika

    1/2 szk
  • wody

    1/2 szk
  • mąki ziemniaczanej

    1 łyżka
  • sól

    do smaku
  • suszone papryczki peperoncini

    4 szt
  • przyprawy do taco

    1 łyżka
  • olej

    3 łyżka
  • królik

    400 pieczone mięso
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Gulasz z pieczonego królika

W garnku rozgrzać olej.
Papryki pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w grubą kostkę.
Cebule po obraniu i opłukaniu pokroić w piórka, cukinię pokroić w kostkę.
Paprykę i cebule wrzucić na olej i smażyć.
Mięso królika pozbawić kostek i pokroić na kawałki.
Do podsmażonych warzyw wrzucić posiekany koperek i natkę pietruszki oraz kalarepkę i cukinię, podlać sosem z pieczenia królika, dodać wszystkie przyprawy i dusić 5 - 10 minut.
Na koniec wrzucić mięso, 1/2 szklanki wody rozmieszać z mąką ziemniaczaną i zagęścić sos.
Zagotować.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

wedith1 23.08.2012 10:18
oj zjadłabym ...... wygląda baaardzo apetycznie!
Oka 29.07.2022 09:18
Nie jedz tego fuj
EWI 20.08.2012 09:30
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat