Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Gulasz z pieczonego królika

5.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona
1 średnia
papryka żółta
1 średnia
cebula
1 średnia
kalarepa
1/2 pokrojona w kostkę
cukinia
1 mała
posiekanej natki pietruszki
1/3 szk
posiekanego koperku
1/3 szk
sosu z pieczenia królika
1/2 szk
wody
1/2 szk
mąki ziemniaczanej
1 łyżka
sól
do smaku
Sklep Prymat
suszone papryczki peperoncini
4 szt
przyprawy do taco
1 łyżka
olej
3 łyżka
królik
400 pieczone mięso

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z pieczonego królika

W garnku rozgrzać olej.
Papryki pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w grubą kostkę.
Cebule po obraniu i opłukaniu pokroić w piórka, cukinię pokroić w kostkę.
Paprykę i cebule wrzucić na olej i smażyć.
Mięso królika pozbawić kostek i pokroić na kawałki.
Do podsmażonych warzyw wrzucić posiekany koperek i natkę pietruszki oraz kalarepkę i cukinię, podlać sosem z pieczenia królika, dodać wszystkie przyprawy i dusić 5 - 10 minut.
Na koniec wrzucić mięso, 1/2 szklanki wody rozmieszać z mąką ziemniaczaną i zagęścić sos.
Zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wedith1 23.08.2012 10:18
oj zjadłabym ...... wygląda baaardzo apetycznie!
Oka 29.07.2022 09:18
Nie jedz tego fuj
EWI 20.08.2012 09:30
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak