Składniki
kostka
kg
g
gramów
dużej łyż.
gniazda
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
papryka czerwona
1 średnia -
papryka żółta
1 średnia -
cebula
1 średnia -
kalarepa
1/2 pokrojona w kostkę -
cukinia
1 mała -
posiekanej natki pietruszki
1/3 szk -
posiekanego koperku
1/3 szk -
sosu z pieczenia królika
1/2 szk -
wody
1/2 szk -
mąki ziemniaczanej
1 łyżka -
sól
do smaku -
suszone papryczki peperoncini
4 szt -
przyprawy do taco
1 łyżka -
olej
3 łyżka -
królik
400 pieczone mięso
Przepis i sposób przygotowania Gulasz z pieczonego królika
Papryki pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w grubą kostkę.
Cebule po obraniu i opłukaniu pokroić w piórka, cukinię pokroić w kostkę.
Paprykę i cebule wrzucić na olej i smażyć.
Mięso królika pozbawić kostek i pokroić na kawałki.
Do podsmażonych warzyw wrzucić posiekany koperek i natkę pietruszki oraz kalarepkę i cukinię, podlać sosem z pieczenia królika, dodać wszystkie przyprawy i dusić 5 - 10 minut.
Na koniec wrzucić mięso, 1/2 szklanki wody rozmieszać z mąką ziemniaczaną i zagęścić sos.
Zagotować.
Komentarze (2)