Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z papryką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 500 g
cebula biała 1 mała
marchew 1 szt
seler 1 mały
pietruszka 1 mała
papryka 2 szt małe
papryka marynowana 2 szt
Ziele angielskie całe Prymat 3 szt
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat 1/2 łyżeczki
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
ketchup pikantny 2 łyżki
mąka 1,5 łyżki
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z papryką

Kroki postępowania

1
Paprykę surową umyć, obrać, przekroić na połówki. Piec w piekarniku 15 minut w temperaturze 200 stopni. Ostudzić. Obrać ze skórki, pokroić w bardzo drobną kostkę. Paprykę marynowaną również pokroić w kostkę.
Krok 1 - Gulasz z papryką foto
2
Mięso wieprzowe pokroić w grubszą kostkę. Cebulę obrać, pokroić. Przełożyć na patelnię. Podsmażyć.
Krok 2 - Gulasz z papryką foto
3
Na koniec smażenia dodać paprykę słodką i ostrą oraz przyprawę do wieprzowiny.
Krok 3 - Gulasz z papryką foto
4
Marchew, pietruszkę i selera obrać i umyć. Pietruszkę i selera pokroić w kostkę, marchew zetrzeć na tarce. Zalać wodą, dodać ziele angielskie i gotować 25 minut. Po tym czasie dodać usmażone mięso i pokrojoną paprykę. Gotować kolejne 10 minut.
Krok 4 - Gulasz z papryką foto
5
Koncentrat pomidorowy i ketchup wymieszać z mąką. Dodać do gotującego się sosu. Doprawić solą i pieprzem.
Krok 5 - Gulasz z papryką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak