Gulasz z papryką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka wieprzowa

    500 g
  • cebula biała

    1 mała
  • marchew

    1 szt
  • seler

    1 mały
  • pietruszka

    1 mała
  • papryka

    2 szt małe
  • papryka marynowana

    2 szt
  • Ziele angielskie całe Prymat

    3 szt
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżeczka
  • Papryka ostra mielona Prymat

    1/2 łyżeczki
  • Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat

    1/2 łyżeczki
  • koncentrat pomidorowy

    2 łyżki
  • ketchup pikantny

    2 łyżki
  • mąka

    1,5 łyżki
  • sól i pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Gulasz z papryką foto
Paprykę surową umyć, obrać, przekroić na połówki. Piec w piekarniku 15 minut w temperaturze 200 stopni. Ostudzić. Obrać ze skórki, pokroić w bardzo drobną kostkę. Paprykę marynowaną również pokroić w kostkę.
Krok 2 - Gulasz z papryką foto
Mięso wieprzowe pokroić w grubszą kostkę. Cebulę obrać, pokroić. Przełożyć na patelnię. Podsmażyć.
Krok 3 - Gulasz z papryką foto
Na koniec smażenia dodać paprykę słodką i ostrą oraz przyprawę do wieprzowiny.
Krok 4 - Gulasz z papryką foto
Marchew, pietruszkę i selera obrać i umyć. Pietruszkę i selera pokroić w kostkę, marchew zetrzeć na tarce. Zalać wodą, dodać ziele angielskie i gotować 25 minut. Po tym czasie dodać usmażone mięso i pokrojoną paprykę. Gotować kolejne 10 minut.
Krok 5 - Gulasz z papryką foto
Koncentrat pomidorowy i ketchup wymieszać z mąką. Dodać do gotującego się sosu. Doprawić solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat