Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z papryką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka bez kości 1 kg
papryka czerwona 1 szt
cebula 1 szt
pomidor 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
mąka 2 łyżki
śmietana 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z papryką

Kroki postępowania

1
Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Podsmażamy na patelni przez chwilę. Dodajemy pokrojoną cebulę i chwilkę jeszcze smażymy.
Przekładamy do garnka, zalewamy woda i dusimy do miękkości ok 40 min.
Krok 1 - Gulasz z papryką foto
2
paprykę i pomidor kroimy w kostkę i dodajemy do mięska 10 min przed końcem gotowania.
Krok 2 - Gulasz z papryką foto
3
Śmietanę mieszamy z mąką i odrobiną wody.dodajemy do mięska i mieszamy. Doprawiamy do smaku.
Krok 3 - Gulasz z papryką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megg 27.09.2013 21:13
super smaczny gulasz
Milena87 26.09.2013 21:55
bardzo lubię gulasz:)
JOANNA16 26.09.2013 21:42
pycha, lubię taki
sylwia_mc 26.09.2013 21:01
fajny przepis
6zer
6zer 26.09.2013 20:23
apetyczne, mogłabym jeść cały czas

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak