Gulasz z muflona

Gulasz z muflona

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dziczyzna

    70 dkg
  • cebula

    2 sztuki
  • marchew

    2 sztuki
  • seler

    1/4 sztuki
  • pietruszka

    1 sztuka
  • grzyby suszone

    3 sztuki
  • śliwek suszonych

    3 sztuki
  • żurawina suszona

    2 łyżki
  • owoc jałowca

  • kolendra mielona

    3 szczypty
  • rozmaryn Prymat

    1 łyżeczka
  • tymianek

    1 łyżeczka
  • wino czerwone wytrawne

    200 mililitrów
  • bulion warzywny

    250 mililitrów
  • ziele angielskie całe

  • liście laurowe Prymat

  • sól do smaku

  • czarny pieprz mielony Prymat

  • papryka słodka mielona

  • olej do smażenia

  • mąka pszenna

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Gulasz z muflona  foto
Mięso pokroić w kostkę, oprószyć mąką.
Krok 2 - Gulasz z muflona  foto
Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć mięso małymi partiami na brązowy kolor.
Krok 3 - Gulasz z muflona  foto
Podsmażone mięso, przełożyć do garnka, dodać rozmaryn, tymianek i podsmażoną cebulę, podsmażać 5 minut, cały czas mieszać.
Krok 4 - Gulasz z muflona  foto
Do garnka dodać, pokrojoną włoszczyznę, dolać wino, bulion, jałowiec i resztę przypraw, zmniejszyć płomień pod garnkiem, dusić około 2 -3 godziny.
Na godzinę przed zakończeniem, wrzucić do garnka śliwki i żurawinę.( mieszając od czasu do czasu).
Doprawić solą i pieprzem, można też gulasz zaciągną śmietaną.
SMACZNEGO!!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

adelajda

27.05.2015 10:27
Jest po prostu pyszna :)))

jozefinach

26.05.2015 20:08
Dawno nie jadłam dziczyzny.

wirtualnykucharz

25.05.2015 17:30
oryginalny przepis

Bernadeta1

24.05.2015 21:51
z takim mięskiem, super obiadek

Alex_M

24.05.2015 18:25
dobre jedzonko :)

Aannkaa82

24.05.2015 14:57
Wygląda pysznie choc przyznaję że takiego nie jadłam :)

norweska20

24.05.2015 12:39
zapowiada się bardzo aromatycznie :)

Konczi

24.05.2015 12:21
Pyszniutko u Ciebie, lubię takie gulasze

Pani Domu

24.05.2015 11:47
wyśmienity, z chęcią bym zjadła

Futka

24.05.2015 11:11
Wspaniały, aromatyczny i niezwykle smaczny gulasz :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat