Gulasz z mięsa jagnięcego

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso jagnięce bez kości

    1,5 kg
  • mąka

    4 łyżki
  • sól

    2 łyżeczki
  • pieprz

    1/2 łyżeczki
  • czosnek

    1-2 ząbki
  • olej

    3 łyżki
  • cebula

    2 sztuki
  • przecier pomidorowy

    1 szklanka
  • wrzątek

    1 szklanka
  • Liść laurowy suszony Prymat

    1 sztuka
  • ziemniaki

    3 sztuki
  • marchew

    1 sztuka
  • pietruszka

    1 sztuka
  • seler

    1/2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso natrzeć czosnkiem roztartym z solą i pieprzem, odstawić na 1 godzinę, następnie pokroić w kostkę. Kostki mięsa obtoczyć w mące, kłaść na gorący olej. Cebulę obrać, posiekać, dodać do mięsa, smażyć aż będzie rumiana. Wlać przecier i wodę, dodać listek laurowy, zamieszać, przykryć, gotować na małym ogniu około 1,5 godziny. Włożyć obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki i warzywa, gotować dalsze 20 minut.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Seba 09.11.2011 19:03
smaczny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat